De rijke schakeringen van 21 tinten Maastrichts wit

Binnenshuis zorgen geraffineerd toegepaste wittinten ook voor licht, helderheid en ruimte. Een samenspel van witte tinten en kleur draagt in belangrijke mate bij tot de sfeer in huis. Het eigentijdse subtiele palet van de innovatieve 21 tinten Maastrichts wit is speciaal ontwikkeld door Roger Heuts van Jo Heuts verf en zijn volgens eigen receptuur gemengd.

Kenmerken van 21 tinten Maastrichts wit

De hoog gepigmenteerde, duurzame en milieuvriendelijke watergedragen acrylmuurverf en acryllakverf uit het gamma 21 tinten Maastrichts wit zijn geschikt voor vele ondergronden. Verven en lakken hebben een kind-veilige formulering en voldoen ruimschoots aan de wetgeving betreffende VOS.

De glansgraad gaat van 3 glans units (zeer mat) voor muurverf tot 85 glans units (zeer glanzend) voor lak.

Het rendement van de lakken is ± 14 m2 per liter, van de muurverven is het rendement 7 tot 9 m2 per liter. De producten zijn verkrijgbaar in blikken van 1, 2½ en 5 liter.

Meet the Team

De kleuren in Maastricht

Typerend voor Maastricht is het ingetogen, voorname kleurenpalet met zijn keur aan rode, bruine, grijze, gele en witte tinten. Bakstenen (rode en bruine tinten), arduin in gevels en bestratingen (grijze tinten), mergel in gevels (gele tinten) en de grote variëteit van wittinten op façades geven de stad haar karakteristieke eigenheid.

Het witten van gevels heeft vooral in de 19de eeuw een grote vlucht genomen. Weerkaatsing verhoogde de lichtopbrengst van de olie verslindende straatverlichting. De stad kon zo met minder lantaarns toe, een flinke besparing voor de gemeente.